Riolering aanleggen

Als u een nieuwe riolering wilt laten aanleggen of uw sanitaire installaties wilt aansluiten op het rioleringsstels rekent u op het vakmanschap van Ontstoppingsdienst VL.

Het aanleggen van uw rioleringsstelsel is een job voor een vakman. Net als de aansluiting op de riolering is het enorm belangrijk dat dit volgens de regels van de kunst gebeurt. Alleen zo vermijdt u in de toekomst problemen als verstoppingen, wateroverlast en geurhinder. Met meer dan 20 jaar ervaring in allerhande rioleringswerken is Ontstoppingsdienst VL de aangewezen partner voor het aanleggen of aansluiten van uw nieuwe rioleringsstelsel.

Het aanleggen van een nieuwe riolering dient zich aan wanneer:

 • u een huis of bedrijf aan het bouwen bent
 • u verbouwingen aan uw huis of bedrijf laat uitvoeren
 • uw riolering in zo’n slechte staat verkeerd dat het aanleggen van een nieuwe riolering de enige resterende optie is

Als u een nieuwe riolering laat aanleggen heeft u de keuze tussen een gemengd of een gescheiden systeem. Bij een gemengd systeem worden afvalwater en regenwater via dezelfde buis afgevoerd. Het water wordt tijdelijk opgeslagen in een bezinkvat vooraleer het water afgevoerd wordt naar een zuiveringsinstallatie. Bij een gescheiden rioolsysteem lopen er 2 buizen onder de grond. De ene buis voert het afvalwater af terwijl de andere het regenwater voor zijn rekening neemt. Enkel het afvalwater wordt afgevoerd naar een zuiveringsinstallatie. Het regenwater kan u hergebruiken in allerlei sanitaire installaties of het mag afgevoerd worden naar de regenwaterafvoer.

Riolering laten aanleggen door een vakman

Uiteraard kan u zelf aan de slag om uw nieuwe riolering aan te leggen. Besef wel dat de aanleg van riolering een zeer gespecialiseerde job is. Een klein foutje in de installatie kan enorme gevolgen hebben achteraf. Als u er zeker van wilt zijn dat uw nieuwe riolering aangelegd wordt volgens de regels van de kunst, rekent u dus best op een vakman. Ontstoppingsdienst VL is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in allerhande rioleringswerken.

Contacteer onze ontstoppingsdienst voor uw regio

Rioolinspectie laten uitvoeren door een vakman? 0486 75 54 38

Riolering laten aanleggen?

Wanneer u rekent op het vakmanschap en de uitgebreide ervaring van Ontstoppingsdienst VL, bent u verzekerd van vakwerk aan een scherpe prijs.
  Velden met een * zijn verplicht.

  Lees ook even ons privacyprivacybeleid

  Privacy is belangrijk voor ons.
  Je persoonsgegevens worden enkel gebruikt om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.
  Persoonsgegevens zullen dan ook nooit doorgegeven worden aan derden.