Gootsteen ontstoppen

Zit de gootsteen verstopt? Laat uw gootsteen ontstoppen door een vakman! Reken op Ontstoppingsdienst VL, voor een professionele ontstopping van uw gootsteen.

Niets zo vervelend als snel de afwas willen doen en dan opmerken dat de gootsteen verstopt zit. Uiteraard zijn er verschillende huis-tuin-en-keuken-middeltjes die u kan toepassen, maar als u gegarandeerd van de verstopping verlost wilt zijn, laat u uw gootsteen ontstoppen door een professional. Dankzij jarenlange ervaring is Ontstoppingsdienst VL de referentie voor het ontstoppen van uw gootsteen. Verstoppingen in uw gootsteen verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer u beroep doet op de vakmensen van onze ontstoppingsdienst.

De oorzaken van een verstopte gootsteen

De belangrijkste oorzaken van een verstopte gootsteen zijn achtergebleven vet- en zeepresten. Om verstoppingen in uw gootsteen te vermijden, reinigt u dus best uw pannen met een stukje papier, vooraleer ze af te wassen. Op die manier vermijdt u dat vetresten voor een verstopping van uw gootsteen zorgen. De oorzaak van een verstopte gootsteen is niet altijd even makkelijk te achterhalen. Bij hardnekkige, terugkerende verstoppingen zetten we onze inspectiecamera in om aan de hand van camera inspectie de precieze oorzaak van uw verstopte gootsteen te identificeren.

Verstoppingen in uw gootsteen voorkomen

Omdat voorkomen makkelijker is dan genezen, geven we u enkele handige tips waarmee u in de toekomst verstoppingen in uw gootsteen kan vermijden.

 • Maak af en toe de gootsteen proper met een ontstopper
 • Giet een combinatie van afwasmiddel en heet water in de afvoer en laat een nachtje intrekken om zeepresten te verwijderen
 • Gebruik nooit chemische producten voor het reinigen van de afvoer van uw douche
 • Verwijder vetresten van uw potten en pannen voorleer ze af te wassen
Rioolinspectie laten uitvoeren door een vakman? 0486 75 54 38

Gootsteen laten ontstoppen door een vakman?

Wanneer u rekent op het vakmanschap en de uitgebreide ervaring van Ontstoppingsdienst VL, bent u er zeker van dat uw verstopping opgelost is.
  Velden met een * zijn verplicht.

  Lees ook even ons privacyprivacybeleid

  Privacy is belangrijk voor ons.
  Je persoonsgegevens worden enkel gebruikt om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.
  Persoonsgegevens zullen dan ook nooit doorgegeven worden aan derden.

  Verstopte gootsteen zelf ontstoppen

  Uiteraard kan u zelf aan de slag om uw gootsteen te ontstoppen. Er bestaan een heleboel mogelijke oplossingen die u zelf kan proberen vooraleer u beroep doet op een specialist.

  Methode 1: De ontstopper
  Wanneer de ontstopper uw verstopping niet oplost, kan u de sifon losdraaien en al het opgehoopte vuil verwijderen. We raden aan om regelmatig de sifon van uw gootsteen schoon te maken. Zo vermijdt u ernstige verstoppingen.

  Methode 2: Maak de sifon schoon
  In het optimale geval maakt u de sifon van uw gootsteen op regelmatige basis schoon. U vermijdt er namelijk zware ontstoppingen mee. Door simpelweg de sifon los te schroeven en proper te maken kan u het opgehoopte vuil uit de afvoer van uw gootsteen verwijderen.

  Methode 3: Gebruik een ontstoppingsmiddel
  Wanneer het kuisen van uw sifon ook niet de oplossing biedt, kan u een ontstoppingsmiddel gebruiken. Let er wel op dat u altijd kiest voor een milieuvriendelijk en niet bijtend ontstoppingsmiddel. Zo vermijdt u permanente schade aan uw gootsteen. Wanneer de verstopping veroorzaakt wordt door opgehoopte vetten, kan een liter kokend water uw verstopping al verhelpen. Voor hardnekkige verstoppingen raden we een combinatie van baking soda, azijn en kokend water aan.

  Methode 4: Gebruik een ontstoppingsveer
  Wanneer uw verstopping na het gebruik van een ontstoppingsmiddel nog steeds niet verdwenen is, zal de verstopping zich waarschijnlijk dieper in de afvoer van uw gootsteen bevinden. Met een ontstoppingsveer lost u verstoppingen op moeilijk bereikbare plaatsen op. Draai de sifon los zodat u de ontstoppingsveer in de afvoer kan stoppen. Door op en neer te bewegen kan u de verstopping verwijderen.

  Hulp nodig? Gootsteen laten ontstoppen door een vakman

  Heeft u nog steeds last van verstoppingen in uw gootsteen? Contacteer Ontstoppingsdienst VL. Onze lokale vakmensen snellen ter plaatse om de meest hardnekkige verstoppingen op te lossen. Ontstoppingsdienst VL heeft de kennis en ervaring om eender welke verstopping aan de afvoer van uw gootsteen snel en definitief te ontstoppen. Bij hardnekkige verstoppingen maken we gebruik van camera inspectie om het probleem te lokaliseren. Op die manier kunnen we de oorzaak van verstoppingen perfect inschatten. Als u in de toekomst problemen wilt vermijden, laat u uw gootsteen ontstoppen door een vakman.

  Contacteer onze ontstoppingsdienst voor uw regio