Leidingen ontstoppen

Zitten de leidingen in uw keuken of badkamer verstopt? Laat ze ontstoppen door een vakman! Reken op Ontstoppingsdienst VL voor een professionele ontstopping van al uw leidingen.

Niets zo vervelend als verstopte leidingen. Het water loopt niet goed weg of blijft staan, de kans op lekken wordt groter en het ruikt smerig. U kan proberen om de leidingen zelf te ontstoppen, maar de meest efficiënte manier blijft het inschakelen van een professional. Dankzij jarenlange ervaring is Ontstoppingsdienst VL de referentie voor het ontstoppen van uw gootsteen. Verstoppingen in uw gootsteen verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer u beroep doet op de vakmensen van onze ontstoppingsdienst.

De oorzaken van verstopte leidingen

Leidingen raken meestal verstopt door zeep– of etensresten die blijven steken en een verstopping veroorzaken. Ook de vorming van kalkaanslag in uw leidingen kan de oorzaak zijn van uw verstopping. Kalkaanslag hecht zich vast aan de binnenkant van uw leidingen. De leidingen in uw keuken of badkamer slippen dicht waardoor het water niet langer kan wegspoelen. De oorzaak van een verstopte leiding is niet altijd even makkelijk te achterhalen. Bij hardnekkige, terugkerende verstoppingen zetten we onze inspectiecamera in om aan de hand van camera inspectie de precieze oorzaak van uw verstopte leiding te identificeren.

Verstoppingen in leidingen voorkomen

Omdat voorkomen makkelijker is dan genezen, geven we u enkele handige tips waarmee u in de toekomst verstoppingen in de leidingen in uw keuken of badkamer kan vermijden.

 • Reinig maandelijks de leidingen met soda en kokend water
 • Giet nooit olie of vet door de afvoer
 • Gebruik nooit chemische producten voor het reinigen van leidingen
 • Zeepresten lost u makkelijk op door te spoelen met heet water
Rioolinspectie laten uitvoeren door een vakman? 0486 75 54 38

Leidingen laten ontstoppen door een vakman?

Wanneer u rekent op het vakmanschap en de uitgebreide ervaring van Ontstoppingsdienst VL, bent u er zeker van dat uw verstopping opgelost is.
  Velden met een * zijn verplicht.

  Lees ook even ons privacyprivacybeleid

  Privacy is belangrijk voor ons.
  Je persoonsgegevens worden enkel gebruikt om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.
  Persoonsgegevens zullen dan ook nooit doorgegeven worden aan derden.

  Verstopte leidingen zelf ontstoppen

  Uiteraard kan u zelf aan de slag om de leidingen in uw keuken of badkamer te ontstoppen. Er bestaan een heleboel mogelijke oplossingen die u zelf kan proberen vooraleer u beroep doet op een specialist.

  Methode 1 – De ontstopper
  De meeste verstoppingen in leidingen worden veroorzaakt door opgehoopt vuil in de sifon. Door de leidingen vacuüm te trekken met een standaard ontstopper, komt het opgehoopt vuil los. Verwijder het losgekomen vuil en test of de gootsteen in uw keuken nu wel goed doorloopt.

  Methode 2 – Maak de sifon schoon
  Wanneer de ontstopper uw verstopping niet oplost, kan u de sifon losdraaien en al het opgehoopte vuil verwijderen. We raden aan om regelmatig de sifon in uw keuken en badkamer schoon te maken. Zo vermijdt u ernstige verstoppingen.

  Methode 3 – Gebruik een ontstoppingsmiddel
  Wanneer het kuisen van uw sifon ook niet de oplossing biedt, kan u een ontstoppingsmiddel gebruiken. Let er wel op dat u altijd kiest voor een milieuvriendelijk en niet bijtend ontstoppingsmiddel. Zo vermijdt u permanente schade aan uw leidingen. Wanneer de verstopping veroorzaakt wordt door opgehoopte vetten, kan een liter kokend water uw verstopping al verhelpen. Voor hardnekkige verstoppingen raden we een combinatie van baking soda, azijn en kokend water aan.

  Methode 4 – Gebruik een ontstoppingsveer
  Wanneer uw verstopping na het gebruik van een ontstoppingsmiddel nog steeds niet verdwenen is, zal de verstopping zich waarschijnlijk dieper in uw leidingen bevinden. Met een ontstoppingsveer lost u verstoppingen op moeilijk bereikbare plaatsen op. Draai de sifon los zodat u de ontstoppingsveer in de leidingen in uw keuken of badkamer kan stoppen. Door op en neer te bewegen kan u de verstopping verwijderen.

  Hulp nodig? Laat uw leidingen ontstoppen door een vakman!

  Heeft u nog steeds last van verstoppingen in uw leidingen? Contacteer Ontstoppingsdienst VL. Onze lokale vakmensen snellen ter plaatse om de meest hardnekkige verstoppingen op te lossen. Ontstoppingsdienst VL heeft de kennis en ervaring om eender welke verstopping aan uw afvoer snel en definitief te ontstoppen. Bij hardnekkige verstoppingen maken we gebruik van camera inspectie om het probleem te lokaliseren. Op die manier kunnen we de oorzaak van verstoppingen perfect inschatten. In bijna alle gevallen kunnen we uw leidingen herstellen zonder breken. Als u in de toekomst problemen wilt vermijden, laat u uw leidingen ontstoppen door een vakman.

  Maak een afspraak

  Maak een afspraak