Douche ontstoppen

Zit de afvoer van uw douche verstopt? Laat uw bad ontstoppen door een vakman! Met Ontstoppingsdienst VL krijgt een verstopping geen kans!

Staat het water aan uw enkels omdat de afvoer van uw douche nog maar eens verstopt zit? In het geval van een hardnekkige verstopping rekent u best op een vakman. Dankzij jarenlange ervaring is Ontstoppingsdienst VL de referentie voor het ontstoppen van uw douche. Verstoppingen in uw douche verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer u beroep doet op de vakmensen van onze ontstoppingsdienst.

De oorzaken van een verstopte douche

De belangrijkste oorzaken van een verstopte douche zijn haar en zeepresten. Na verloop van tijd hopen haar en zeepresten zich op in de afvoer van uw douche wat voor verstoppingen zorgt. Vooral de bochten en vernauwingen in de afvoer van uw douche zijn vatbaar voor verstoppingen. We raden aan om altijd een afvoerfilter te gebruiken en op regelmatige basis haar en zeepresten te verwijderen. Zo vermijdt u vervelende verstoppingen in uw douche. Bij hardnekkige, terugkerende verstoppingen zetten we onze inspectiecamera in om aan de hand van camera inspectie de precieze oorzaak van uw verstopte douche te identificeren.

Verstoppingen in uw douche voorkomen

Omdat voorkomen makkelijker is dan genezen, geven we u enkele handige tips waarmee u in de toekomst verstoppingen in uw douche kan vermijden.

 • Maak af en toe het afvoerputje van de douche proper met een ontstopper
 • Giet een combinatie van afwasmiddel en heet water in de afvoer en laat een nachtje intrekken om zeepresten te verwijderen
 • Gebruik nooit chemische producten voor het reinigen van de afvoer van uw bad
 • Verwijder op regelmatige basis achtergebleven haar
Rioolinspectie laten uitvoeren door een vakman? 0486 75 54 38

Douche laten ontstoppen door een vakman?

Wanneer u rekent op het vakmanschap en de uitgebreide ervaring van Ontstoppingsdienst VL, bent u er zeker van dat uw verstopping opgelost is.
  Velden met een * zijn verplicht.

  Lees ook even ons privacyprivacybeleid

  Privacy is belangrijk voor ons.
  Je persoonsgegevens worden enkel gebruikt om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.
  Persoonsgegevens zullen dan ook nooit doorgegeven worden aan derden.

  Verstopte douche zelf ontstoppen

  Uiteraard kan u zelf aan de slag om de afvoer van uw douche te ontstoppen. Er bestaan een heleboel mogelijke oplossingen die u zelf kan proberen vooraleer u beroep doet op een specialist.

  Methode 1: De ontstopper
  De meeste verstoppingen in uw douche worden veroorzaakt door opgehoopt vuil in de sifon. Door de afvoer vacuĆ¼m te trekken met een standaard ontstopper, komt het opgehoopt vuil los. Verwijder het losgekomen vuil en test of uw douche nu wel goed doorloopt.

  Methode 2: Maak de sifon schoon
  Wanneer de ontstopper uw verstopping niet oplost, kan u de sifon losdraaien en al het opgehoopte vuil verwijderen. We raden aan om regelmatig de sifon van uw douche schoon te maken. Zo vermijdt u ernstige verstoppingen.

  Methode 3: Gebruik een ontstoppingsmiddel
  Wanneer het kuisen van uw sifon ook niet de oplossing biedt, kan u een ontstoppingsmiddel gebruiken. Let er wel op dat u altijd kiest voor een milieuvriendelijk en niet bijtend ontstoppingsmiddel. Zo vermijdt u permanente schade aan de afvoer van uw douche. Wanneer de verstopping veroorzaakt wordt door opgehoopte vetten, kan een liter kokend water uw verstopping al verhelpen. Voor hardnekkige verstoppingen raden we een combinatie van baking soda, azijn en kokend water aan.

  Methode 4: Gebruik een ontstoppingsveer
  Wanneer uw verstopping na het gebruik van een ontstoppingsmiddel nog steeds niet verdwenen is, zal de verstopping zich waarschijnlijk dieper in de afvoer van uw douche bevinden. Met een ontstoppingsveer lost u verstoppingen op moeilijk bereikbare plaatsen op. Draai de sifon los zodat u de ontstoppingsveer in de afvoer kan stoppen. Door op en neer te bewegen kan u de verstopping verwijderen.

  Hulp nodig? Douche laten ontstoppen door een vakman

  Heeft u nog steeds last van verstoppingen in de afvoer van uw douche? Contacteer Ontstoppingsdienst VL. Onze lokale vakmensen snellen ter plaatse om de meest hardnekkige verstoppingen op te lossen. Ontstoppingsdienst VL heeft de kennis en ervaring om eender welke verstopping aan de afvoer van uw bad snel en definitief te ontstoppen. Bij hardnekkige verstoppingen maken we gebruik van camera inspectie om het probleem te lokaliseren. Op die manier kunnen we de oorzaak van verstoppingen perfect inschatten. Om in de toekomst problemen te vermijden laat u uw douche ontstoppen door een vakman.

  Contacteer onze ontstoppingsdienst voor uw regio