Toilet ontstoppen

Is uw toilet verstopt? Laat het ontstoppen over aan een vakman! Onze garantie? Een snelle en definitieve ontstopping van uw WC.

Een verstopt toilet is heel vervelend: het water zakt niet meer en komt omhoog wanneer u uw WC doorspoelt. In sommige gevallen kan u zelf aan de slag gaan om de verstopping op te lossen, maar bij ernstige verstoppingen in uw toilet rekent u best op een vakman. Gelukkig kan u rekenen op Ontstoppingsdienst VL. Dankzij onze jarenlange ervaring gebeurt het ontstoppen van uw toilet snel en vakkundig!

De oorzaken van een verstopte WC

Er zijn een heleboel mogelijke oorzaken voor een verstopt toilet. Sommige mensen spoelen dan ook alles door het toilet. Wij lijsten de meest voorkomende oorzaken van een verstopte wc even voor u op:

 • Het gebruik van te veel toiletpapier
  Het gebruik van te veel of te dik toiletpapier kan een wc doen verstoppen, Hoe makkelijker het papier in het water oplost hoe beter.
 • Zeepresten
  Toiletreinigers en handzeep laten een vetlaagje achter. Deze wordt na verloop van tijd dikker waardoor uw wc verstopt geraakt.
 • Maandverband of tampons
  Vele mensen spoelen nog steeds hun maandverband of tampons door het toilet. Dit is echter niet de bedoeling. Je gooit ze best gewoon in de vuilnisbak

De oorzaak van een verstopte WC is niet altijd even makkelijk te achterhalen. Bij hardnekkige, terugkerende verstoppingen zetten we onze inspectiecamera in om aan de hand van camera inspectie de precieze oorzaak van uw verstopte WC te identificeren.

Verstoppingen in uw toilet voorkomen

Omdat voorkomen makkelijker is dan genezen, geven we u enkele handige tips waarmee u in de toekomst verstoppingen in uw toilet kan vermijden.

 • Reinig maandelijks de afvoer van uw toilet met soda en kokend water
 • Giet nooit olie of vet door het toilet
 • Gebruik nooit chemische producten voor het reinigen van uw toilet
 • Spoel nooit maandverband of tampons door het toilet
Rioolinspectie laten uitvoeren door een vakman? 0486 75 54 38

Toilet laten ontstoppen door een vakman?

Wanneer u rekent op het vakmanschap en de uitgebreide ervaring van Ontstoppingsdienst VL, bent u er zeker van dat uw verstopping opgelost is.
  Velden met een * zijn verplicht.

  Lees ook even ons privacyprivacybeleid

  Privacy is belangrijk voor ons.
  Je persoonsgegevens worden enkel gebruikt om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.
  Persoonsgegevens zullen dan ook nooit doorgegeven worden aan derden.

  Verstopt toilet zelf ontstoppen

  Uiteraard kan u zelf aan de slag om uw toilet te ontstoppen. Er bestaan een heleboel mogelijke oplossingen die u zelf kan proberen vooraleer u beroep doet op een specialist.

  Methode 1: Gebruik een ontstopper
  Opgehoopt vuil in de afvoer is meestal de oorzaak van de verstopping in uw wc. Door de afvoer van uw toilet vacuüm te trekken met een standaard ontstopper, zal het opgehoopt vuil loskomen. Verwijder het losgekomen vuil en test of de gootsteen in uw toilet nu wel goed doorloopt.

  Methode 2: Gebruik een ontstoppingsmiddel
  Wanneer de standaard ontstopper uw verstopping niet oplost, kan u een ontstoppingsmiddel gebruiken. Let er wel op dat u altijd kiest voor een milieuvriendelijk en niet bijtend ontstoppingsmiddel. Zo vermijdt u permanente schade aan uw toilet. Wanneer de verstopping veroorzaakt wordt door opgehoopte vetten, kan een liter kokend water uw verstopping al verhelpen. Voor hardnekkige verstoppingen raden we een combinatie van baking soda, azijn en kokend water aan.

  Methode 3: Gebruik een ontstoppingsveer
  Wanneer uw verstopping na het gebruik van een ontstoppingsmiddel nog steeds niet verdwenen is, zal de verstopping zich waarschijnlijk dieper in de afvoer van uw WC bevinden. Met een ontstoppingsveer lost u verstoppingen op moeilijk bereikbare plaatsen op. Duw de ontstoppingsveer tot aan de verstopping in de afvoer van uw toilet. Door op een neer te bewegen kan u de meeste verstoppingen verwijderen.

  Hulp nodig? Laat uw toilet ontstoppen door een vakman

  Heeft u nog steeds last van verstoppingen in uw toilet? Contacteer Ontstoppingsdienst VL. Onze lokale vakmensen snellen ter plaatse om de meest hardnekkige verstoppingen op te lossen. Ontstoppingsdienst VL heeft de kennis en ervaring om eender welke verstopping in uw toilet snel en definitief te ontstoppen. Bij hardnekkige verstoppingen maken we gebruik van camera inspectie om het probleem te lokaliseren. Op die manier kunnen we de oorzaak van verstoppingen perfect inschatten. In bijna alle gevallen kunnen we uw de afvoer van uw toilet herstellen zonder breken. Als u in de toekomst problemen wilt vermijden, laat u uw toilet ontstoppen door een vakman.

  Contacteer onze ontstoppingsdienst voor uw regio