Afvoer ontstoppen

Afvoer verstopt? Reken op Ontstoppingsdienst VL voor het ontstoppen van verstopte afvoerleidingen. Camera inspectie stelt ons in staat uw afvoerbuizen te herstellen zonder breken.

Een verstopte afvoer is zeer vervelend: het water loopt niet goed weg of blijft staan, de kans op lekken wordt groter en het ruikt smerig. U kan proberen om uw afvoer zelf te ontstoppen, maar de meest efficiënte manier blijft het inschakelen van een professional. Dankzij jarenlange ervaring is Ontstoppingsdienst VL de referentie voor het ontstoppen van  uw afvoer. Verstoppingen in uw afvoer verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer u beroep doet op de vakmensen van onze ontstoppingsdienst.

De oorzaken van een verstopte afvoer

Uw afvoer raakt meestal verstopt door zeep- of etensresten die blijven steken en een verstopping veroorzaken. Ook de vorming van kalkaanslag in uw afvoer of afvoerleidingen kan de oorzaak zijn van uw verstopping. Kalkaanslag hecht zich vast aan de binnenkant van uw afvoerleidingen. De afvoer slipt dicht waardoor het water niet langer kan wegspoelen. Vaak is de oorzaak van de verstopping echter onbekend. Daarom zetten we bij een hardnekkige verstopping in uw afvoer meestal onze inspectiecamera in om aan de hand van camera inspectie het probleem te achterhalen.

Verstoppingen in uw afvoer voorkomen

Omdat voorkomen makkelijker is dan genezen, geven we u enkele handige tips waarmee u in de toekomst verstoppingen in uw afvoer kan vermijden.

 • Reinig maandelijks de afvoer met soda en kokend water
 • Giet nooit olie of vet door de afvoer
 • Gebruik nooit chemische producten voor het reinigen van de afvoer
 • Zeepresten lost u makkelijk op door te spoelen met heet water
 • Verwijder op regelmatige basis achtergebleven haar uit de afvoer
Rioolinspectie laten uitvoeren door een vakman? 0486 75 54 38

Afvoer laten ontstoppen door een vakman?

Wanneer u rekent op het vakmanschap en de uitgebreide ervaring van Ontstoppingsdienst VL, bent u er zeker van dat de verstoppingen aan uw afvoer opgelost zijn.
  Velden met een * zijn verplicht.

  Lees ook even ons privacyprivacybeleid

  Privacy is belangrijk voor ons.
  Je persoonsgegevens worden enkel gebruikt om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.
  Persoonsgegevens zullen dan ook nooit doorgegeven worden aan derden.

  Verstopte afvoerbuizen zelf ontstoppen

  Uiteraard kan u zelf aan de slag om uw afvoer te ontstoppen. Er bestaan een heleboel mogelijke oplossingen die u zelf kan proberen vooraleer u beroep doet op een specialist.

  Methode 1: De ontstopper
  De meeste verstoppingen in uw afvoer worden veroorzaakt door opgehoopt vuil in de sifon. Door de afvoer vacuüm te trekken met een standaard ontstopper, komt het opgehoopt vuil los. Verwijder het losgekomen vuil en test of uw afvoer nu wel goed doorloopt.

  Methode 2: Maak de sifon schoon
  Wanneer de ontstopper uw verstopping niet oplost, kan u de sifon losdraaien en al het opgehoopte vuil verwijderen. We raden aan om regelmatig de sifon schoon te maken. Zo vermijdt u ernstige verstoppingen.

  Methode 3: Gebruik een ontstoppingsmiddel
  Wanneer het kuisen van uw sifon ook niet de oplossing biedt, kan u een ontstoppingsmiddel gebruiken. Let er wel op dat u altijd kiest voor een milieuvriendelijk en niet bijtend ontstoppingsmiddel. Zo vermijdt u permanente schade aan uw afvoerleidingen. Wanneer de verstopping veroorzaakt wordt door opgehoopte vetten, kan een liter kokend water uw verstopping al verhelpen. Voor hardnekkige verstoppingen raden we een combinatie van baking soda, azijn en kokend water aan.

  Methode 4: Gebruik een ontstoppingsveer
  Wanneer uw verstopping na het gebruik van een ontstoppingsmiddel nog steeds niet verdwenen is, zal de verstopping zich waarschijnlijk dieper in uw afvoerleidingen bevinden. Met een ontstoppingsveer lost u verstoppingen op moeilijk bereikbare plaatsen op. Draai de sifon los zodat u de ontstoppingsveer in de afvoer kan stoppen. Door op en neer te bewegen kan u de verstopping verwijderen.

  Hulp nodig? Laat uw afvoer ontstoppen door een vakman

  Heeft u nog steeds last van verstoppingen in uw afvoer? Contacteer Ontstoppingsdienst VL. Onze lokale vakmensen snellen ter plaatse om de meest hardnekkige verstoppingen op te lossen. Ontstoppingsdienst VL heeft de kennis en ervaring om eender welke verstopping aan uw afvoer snel en definitief te ontstoppen. Bij hardnekkige verstoppingen maken we gebruik van camera inspectie om het probleem te lokaliseren. Op die manier kunnen we de oorzaak van verstoppingen perfect inschatten. In bijna alle gevallen kunnen we uw afvoerbuizen herstellen zonder breken. Als u in de toekomst problemen wilt vermijden, laat u uw afvoer ontstoppen door een vakman.

  Maak een afspraak